Ingrediƫnten voor 20 stuks:
- 1 ciabatta (of allergievrij brood)
- 5 (roma)tomaten
- Basilicum olijfolie
- 1 theelepel Extra vierge olijfolie
- 5 blaadjes basilicum (indien gewenst, de basilicum olijfolie voegt al genoeg smaak toe. Voor de garnering en servering van het gerecht zijn de basilicumblaadjes mooi voor het oog)ā
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ciabatta in plakjes.
- Voeg in een kom de extra vierge olijfolie, zout en peper samen.
- Smeer de ciabattaschijfjes in met het mengsel.
- Bak de ciabatta in ongeveer 10 minuten af.
- Ontvel de tomaten en snijd deze kruislings door.
- Verwarm een pan met kokend water en zet een kommetje met koud water ernaast.
- Dompel de halve tomaten 20 seconde onder in het kokend water.
- Dompel ze hierna in het kommetje met koud water.
- Hierna kun je het vel zo van de tomaten afhalen.
- Snijd vervolgens de ontvelde tomaten in blokjes.
- Meng de blokjes tomaten met de basilicumolijfolie, peper en zout in een kommetje en voeg (indien gewenst) hieraan de gesneden basilicum toe. Houd een klein beetje basilicum over voor de garnering.
- Verdeel het tomatenmengsel over de ciabatta en serveerā¦