Voor de échte tapasliefhebbers hebben wij gambas Pil-Pil kruidenmix. Deze unieke kruidenmix hebben wij samen met onze Spaanse leverancier samengesteld. Het is een kruidenmix voor het typisch Spaanse tapasgerecht ‘gamba’s Pil-Pil’, dat oorspronkelijk bereid wordt in een terracotta schaaltje omdat dit bestand is tegen hoge verhitting. Het smaakvolle gerecht wordt namelijk al kokend in de olie geserveerd aan tafel!
De mix bestaat uit droge, grove kruiden die samen met olijfolie en gamba’s dit heerlijke gerecht vormen.
Het gamba’s Pil-Pil gerecht bereidt u volgens dit recept:
- Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Schenk flink wat olijfolie in een kleine koekenpan en voeg de Pil-Pil kruiden toe. Tip: als je de kruiden een paar uur van tevoren in de olijfolie laat weken zal de smaak intenser zijn!
- Verwarm de olie.
- Voeg de Pil-Pil kruiden toe (doe dit in verhouding tot het aantal gamba’s dat je hebt).
- Spoel de gepelde gamba’s af met water, dep ze droog met keukenrol en leg ze in de warme olie. Ze moeten geheel onder de olie liggen.
- Worden de gamba’s een beetje wit? Schep ze dan nu over in het terracotta schaaltje en giet de oliemix (met kruiden) uit de pan erbij.
- Zet het schaaltje enkele minuten in de oven met grillstand tot de olie goed borrelt.
Serveer de gamba’s in het schaaltje met wat stokbrood om te dippen en buen apetito!
TIP: deze kruidenmix kan ook gebruikt worden voor het marineren van garnalen of andere soorten vis voor welk gerecht dan ook!